fbpx

PLESNI TEČAJI

Ponovno treniramo v plesnih dvoranah!
Za vse informacije nas kontaktirajte na pkzeko@gmail.com

OPISI PLESNIH TEČAJEV

BREAKDANCE

Breakdance je zabavna in kull plesna zvrst.

Na televiziji je možno videti ogromno ljudi, ki se vrtijo in letijo po zraku, kot da bi imeli krila.

Izvajajo trike, ki vam jemljejo sapo. Na vajah učimo otroke gibanja v sklopu plesa in trikov, začnemo z osnovnimi elementi, ki ji postopoma nagradimo v težje elemente.

Ob popularnifunk, rap in break beat glasbi sprostijo svojo energijo, se razgibajo in nadgradijo svoje fizične in motorične sposobnosti. Break dance je odlična aktivnost za razvoj in ojačanje telesa. V tečaj breakdance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6. leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

ZEKO MIX

Po večletnih izkušnjah in testiranjih smo spremenili sistem začetnih tečajev. Predstavljamo osnovno šolo plesa ZEKO MIX, kjer plesalci na začetku svoje plesne poti pridobijo široko znanje večih plesnih zvrsti, kar ti bo v nadaljevanju, ko se boš odločil/a za specifično plesno zvrst, dalo veliko prednost, saj boš „oborožen/a“ s širšim znanjem.

Na teh tečajih se boste učili tehnike hip hopa, ki ti bo razvil dobro koordinacijo in sposobnost dobrega razumevanja glasbe in ritmičnih vzorcev. Tehnika disco dance-a ti bo dala dobro gibljivost, hitrost in eksplozivnost, tehnični elementi jazza bodo doprinesli k elegantnejši drži in postavitvi plesalca na odru ter dobro kontrolo telesa. Breakdance elementi pa ti bodo dali več moči in občutek za gibanje po prostoru v neobičajnih gibalnih vzorcih.

Na ZEKO mix plesnih vajah ni nikoli dolgčas, saj je vedno nekaj novega in s prepletanjem različnih plesnih zvrsti se boš počutil/a kot v kakem svetovno znanem videospotu.

Pridobil/a boš dosti več plesnega znanja in razvijal/a širši spekter motoričnih sposobnosti, ki ti bo pomagalo tudi pri vseh drugih športih s katerimi se boš ukvarjal/a v življenju in predvsem v šoli. Nenazadnje pa se boš dosti lažje odločil/a, katero plesno zvrst boš plesal/a v nadaljevanju plesne poti.

DISCO DANCE

Disco dance je energičen, zabaven in hiter ples, ki ga prepoznamo po eksplozivnih kickih, skokih, hitrih obratih,…

Pleše se na popularno disco MTV glasbo, ki daje plesalcu veliko energije.

Kot osnova mu služi jazz tehnika, ki je začinjena z elementi hip hopa in raznobarvnimi svetlikajočimi kostumi. V tečaj disco dance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

HIP HOP

Hip hop je ples, ki ga imajo mladi še posebno radi in je preplavil ves svet!

Sodoben, zabaven, energičen ples s hitrimi in poskočnimi gibi.
Osnovnih korakov in gibov hip hopa se boste učili ob ritmih hip hopa, rapa in RNB in sestavili koreografije na pesmi popularnih izvajalcev.
Plesne koreografije trenutno popularnih videospotov in stalno spreminjajoči se trendi gibanja pri katerih je trenutno popularno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo tekst v glasbi.

V tečaj hip hop-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

HIP HOP za ODRASLE – je namenjem vsem mladim po srcu, ki želite nekaj več kot le razgibavanje. Plesna rekreacija je namenjena vsem bivšim plesalcem, vsem ki so si vedno želeli plesati pa niso zbrali poguma ali pa čistim začetnikom. Starostne meje ni, tako, da je primerna za vse od 20 pa do tistih let, ko se počutite mladi in si želite sprostitve in nabiranja energije v prijetni družbi ob energičnih glasbenih ritmih.

CICI ZAJČKI

Vabljeni na zabavne plesne urice za naše najmlajše. Oponašamo gibanje živali, zvoke narave, pojemo in plešemo na najljubše slovenske in tuje pesmi. Ob igri se s plesom spoznavamo s prvimi plesnimi koraki, s katerimi sledimo melodiji, besedilu in ritmu. Tako razvijamo gibalne sposobnosti skozi glasbo in ples. Dobrodošli so otroci stari tri in štiri leta.

MINI ZAJČKI
Ta plesni progran priporočamo otrokom, ki so že dopolnili 5 let in so se s plesom že srečali na plesnih uricah v vrtcu ali v skupini cici zajčki in že potrebujejo nove izzive. Tečaj je namenjen rekreativnemu učenju  plesa skozi igro in domišljijo ob priljubljeni slovenski in tuji glasbi. 
DRUŽABNI PLESI

Naučili se boste veliko plesov, kot so: valček (počasni, hitri), polka, foxtrot, tango, rumba, samba, swing, mambo, merengue, jive, hustle, salsa, ča-ča-ča , disco fox, in še…

Začetni tečaj je namenjen učenju osnovnih korakov plesov, ki se najpogosteje uporabljajo na zabavah. Začetni tečaj zajema 8 vaj 1×tedensko po 75 min, kjer se naučite : dunajski valček, foxtrot, polko in swing, angleški valček, merengue, mambo in pa jive. Po končanem začetnem tečaju 8 ur, sledi nadgradnja oz. nadaljevalni tečaj, kjer spoznate vedno več plesov, kot je čačača, tango, rumba… in nadgrajujete plese, ki ste jih že spoznali. Nadaljevalni tečaj zajema 8 vaj 1x tedensko po 75 min. Po želji se lahko z učiteljem zmenite za individualno uro.